De Kunst van het Herinneren

Ik zit te luisteren naar een persoonlijk verhaal en leef mij helemaal in.
Gaandeweg visualiseer ik het verhaal in mijn hoofd. Ik stel gerichte vragen en we komen uit bij de kern van het verhaal.
Terwijl we samen in het verhaal duiken begint de verteller te sprankelen en herinneringen komen tot leven.
Eenmaal thuis maak ik een kunstwerkje om kleur te geven aan dit bijzondere verhaal. Dit is mijn manier om de beelden in mijn hoofd een plek te geven. Als het uitkomt dan schenk ik het aan deze persoon om te laten merken dat ik mee leef of om diegene te feliciteren met een mooi moment.

De Kunst van het herinneren.

Engel-kaart-transparantMet Miranda Schildert begon ik met het maken van schilderijen in opdracht.
Schilderijen en ontwerpen op maat met als uitgangspunt herinneringen aan zwangerschap, vakantie herinneringen en bijzondere gebeurtenissen.
Kunst van herinnering is ontstaan om kleur te geven aan kind en afscheid.
Ik maak ontwerpen en kleurrijke opstellingen voor kinderuitvaart. Daarnaast maak ik troostcadeautjes met kleur voor kinderen die betrokken zijn bij afscheid.

Mijn passie is het uitbeelden van verhalen. Ik geniet ervan dat ik met schilderen en ontwerpen op een praktische manier kleur kan geven bij mooie en moeilijke momenten.
De kunst van het herinneren is voor iedereen persoonlijk. Herinneringen aan een dierbaar persoon of bijzonder moment kunnen op verschillende manieren bewaard worden. Ik denk graag met je mee over de verschillende mogelijkheden voor persoonlijke kunst van herinneren.
Bij een herinneringsschilderij is het uitgangspunt het visualiseren van herinneringen aan jouw overleden dierbare. We werken samen aan dit schilderij waarbij jij de verhalen verteld en ik luister, vragen stel en visualiseer. Ik sluit aan bij jouw wensen qua kleur en vorm en maak een ontwerp dat past bij de ruimte waar het komt te hangen. Het herinneringsschilderij nodigt uit om de verhalen te blijven vertellen waardoor herinneringen levend blijven.
In een herinneringskoffer met hand-geschilderde afbeelding kun je dierbare herinner-dingen op een mooie manier bij elkaar bewaren. Het kan ook een troostkoffer zijn wanneer je de koffer voor iemand vult met mooie woorden, bijzondere wensen of troostrijke producten.
Passie voor sport, werk of vrijetijdsbesteding krijgt vorm in een passie portret. Wanneer je naar jouw unieke persoonlijke schilderij kijkt komen herinneringen weer boven. Ook een passie portret nodigt uit om over je passie of herinneringen aan anderen te vertellen. Met een passie portret laat ik je weer sprankelen.

Jouw verhaal maakt mijn werk speciaal!

Ik laat je graag zien hoe jouw verhaal inspireert tot unieke en persoonlijke kunst van herinneren.
Wil jij ook kleur geven aan jouw verhaal of wil je voor iemand anders iets persoonlijks laten maken?
Neem dan contact op via info@kunstvanherinnering.nl

Miranda Smit-van Keulen
www.kunstvanherinnering.nl
Volg Kunst van herinnering via Facebook.