Engel, de liefde blijft

Oma was heel ziek, nu is ze overleden. Haar kleinkinderen zijn intens verdrietig. Ze wilden nog zo graag op vakantie met opa èn oma. En nu kan ze niet komen kijken bij het afzwemmen. Oma is er nu niet meer….Engel-koffer-transparant

Bij het grote verdriet van afscheid nemen wil ik graag een beetje kleur geven.
Daarvoor heb ik een nieuw ontwerp gemaakt ‘Engel’.
Een eenvoudige tekening waarbij een rood hart duidelijk aanwezig is.

Deze afbeelding wordt op een herinneringskoffer geschilderd. Je hebt daarmee een speciaal plekje om herinner-dingen in te bewaren.

Tijdens mijn zoektocht naar een mooie manier om dit ontwerp als troostcadeau aan te kunnen bieden wordt de betekenis ook steeds mooier. De term ‘vloeibare liefde’ heb ik altijd prachtig gevonden. Wanneer je iemand waar je veel van houdt moet missen dan vloeien de tranen volop.

Soms wil je die tranen kunnen drogen en is het handig om een zakdoekje bij de hand te hebben. Als troostcadeau met het ontwerp Engel maak ik pakjes zakdoeken van een kleine afmeting met afbeelding ‘Engel’.
Verpakt in een organza zakje is het een mooi cadeautje. Wanneer het pakje zakdoeken wordt gebruikt kan een klein herinner-dingetje bewaard worden in het glanzende stoffen zakje. Bijvoorbeeld een mooie steen of een gedroogde bloem.

Engel-Zakdoeken blanco achtergrondHet troostcadeautje kan aangevuld worden met zachte, zelfklevende foamhartjes van verschillende formaten in het zakje. De kleuren van de hartjes zijn wit, rood en roze.
Deze hartjes kun je aan de binnen- of buitenkant van de kist plakken.
Je kunt er ook een mooi bewaardoosje mee te versieren. Of misschien passen de foamhartjes wel op een speciale tekening.Engel-Zakdoeken-met-kaart-blanco-achtergrond

Wil je de herinneringskoffer of de zakdoekjes een persoonlijke tekst meegeven? Deze kun je dan schrijven in de bijbehorende kaart.

Op internet vond ik een gedicht over een engel.
Een klein stukje van dit gedicht vind ik mooi passen bij mijn ontwerp;

Je voelt je veilig in haar armen
Je kunt zijn wie je van harte bent
Ze oordeelt nooit en blijft aan jouw zijde
Omdat ze jou in liefde kent
(www.troostgeschenk.nl/gedicht-engelen-bestaan-niet)

Ik wens kinderen die bij afscheid betrokken zijn dat ze steun zullen vinden na het overlijden van een dierbaar iemand.
Dat ze verder kunnen gaan met de liefde van deze dierbare persoon in hun hart.

Bestellen van de producten met afbeelding ‘Engel’ kan via het bestelformulier.

Miranda Smit-van Keulen
Kunst van herinnering
www.kunstvanherinnering.nl