KINDEREN IN HET HOSPICE

kinderen in het hospice

Voor veel ouders is het hospice een onbekende plek. Ze hebben hun eigen verdriet en zorgen, het is vaak de eerste keer dat ze zo dichtbij met ziekte en overlijden te maken krijgen. Daarnaast is de combinatie met de zorg voor het eigen gezin pittig.
En wat moet je zeggen tegen de kinderen als je het zelf ook niet weet?

Moppie Troostconcept Hospice

Diverse hospices hebben een Moppie-Zitje in de woonkamer of gang staan. Bij binnenkomst is meteen duidelijk dat er ruimte en aandacht is voor de kinderen. Uit ervaring blijkt dat dit een fijn en welkom gevoel geeft in een situatie die als heel ingrijpend ervaren kan worden. Bovendien zijn de medewerkers blij dat zij, naast hun werkzaamheden, op een eenvoudige manier kleur en troost kunnen bieden aan kinderen.

De vier Moppie-Stoeltjes hebben onder de zitting opbergmogelijkheid voor speelgoed. Op elk stoeltje past een Moppie-Kussen. Elk kussen heeft de afbeelding van een Moppie-Karakter. De karakters hebben elk hun eigen verhaal waardoor duidelijk wordt op welke manier de Moppies er voor de kinderen willen zijn. Deze verhalen staan in de bijbehorende Moppie-Map. Kinderen kunnen deze zelf lezen of zich laten voorlezen door een ouder of vrijwilliger. Op deze manier maken ze kennis met de Moppies. De Moppie-Map bevat ook knutselplaten, kleurplaten, tips en informatie.

Op een eenvoudige manier kan met dit totaalconcept aandacht gegeven worden aan de gevoelens en gedachtes van kinderen.

Wil je weten hoe de Moppies kleur en troost kunnen geven aan jouw hospice? GEEF HIER JE GEGEVENS DOOR en er wordt zo snel mogelijk contact opgenomen.

Menu