KINDERUITVAART, AFSCHEID MET KLEUR

Wanneer een kinderuitvaart plaats vindt in het uitvaartcentrum of crematorium dan wil je graag iets extra’s doen. De opstelling voor kinderuitvaart van Kunst van herinnering is flexibel inzetbaar en makkelijk in gebruik. Kies voor een eigen ontwerp of maak gebruik van ontwerp ‘Blaasbloem’.
Op een eenvoudige manier kun je met deze opstelling voor kinderuitvaart kleur en troost bieden aan de ouders wanneer zij afscheid nemen van hun kindje.

Tegenwoordig wordt veel gebruik gemaakt van blokken voor het plaatsen van bijvoorbeeld bloemstukken. De opbaarplank van de opstelling kan op twee van deze blokken geplaatst worden (wanneer ze maximaal 50 cm breed zijn). Achter de opbaarplank plaats je eenvoudig het oprolbare scherm met de afbeelding van het gekozen ontwerp.
In korte tijd kun je de ‘grote mensen ruimte’ de sfeer geven van een kinderkamer waardoor de beleving beter aansluit bij de kinderwereld.

Voor de opstelling kinderuitvaart van Crematoria Twente (linker foto) is gebruik gemaakt van een hoes om de opbaarplank. Op deze hoes zijn met zachte stof onderdelen van het totale ontwerp geplaatst. Bij CBA-Amersfoort (foto midden) bevat de opbaarplank een gekleurde hoes. Daaroverheen ligt een loper, waar met zachte stof het ontwerp van het scherm op gemaakt is. Yarden Crematorium Groningen (foto rechts) heeft een kleed op maat laten maken welke tot vlak boven de grond valt. Hier overheen ligt een loper met aan de voorkant de afbeelding van het ontwerp ‘Blaasbloem’. Dit is een eigen ontwerp van Kunst van herinnering waarbij de kleuren van de vlinders naar eigen voorkeur kunnen worden aangepast.

Geef ook kleur en troost aan ouders met een eigen opstelling voor kinderuitvaart.
Ik denk graag mee over idee├źn en mogelijkheden.
Neem contact op via info@kunstvanherinnering.nl

Menu