Kunst van herinnering: Passie portret

Passie
Ik luister naar het enthousiaste verhaal van een dirigent van een Shanty koor;
Hij verteld over zijn manier van begeleiden van deze groep mannen en waar ze het liefst optreden. Er komen steeds meer handgebaren bij tijdens zijn verhaal, alsof hij voor zijn koor staat te dirigeren. We kijken samen op de website naar foto’s van optredens en daardoor komen er nog meer verhalen los. Gaandeweg zijn verhaal ontstaat bij mij een beeld in mijn hoofd. Dit beeld gaat de kern uitbeelden van zijn passie voor het dirigeren en programmeren van dit koor.

Ik ga schilderen;Eerste-opzet-schilderij
Ik trek mijn schilders plunje aan want ik ga vast vies worden; Wanneer ik eenmaal aan het schilderen ben dan kan ik daar helemaal in op gaan. En ik verbaas me er elke keer weer over waar ik deze keer een vlek heb gemaakt. Ik geniet van de opwinding die in mijn lijf voelbaar is. De eerste laag verf is het lekkerst. Het gaat niet om resultaat, gewoon het witte doek vullen en de basis voor de compositie aangeven. Ik begin met rood, donkerblauw, groen en wit. Door het werken met een paletmes ontstaat er al iets moois doordat de kleuren op elkaar in werken. Een heerlijk begin van dit nieuwe schilderij.

Gepassioneerde mensen bij afscheid
De afgelopen twee jaar heb ik mij verdiept in het geven van kleur aan de ruimte waar het afscheid van een kind plaats vindt. Tijdens deze periode kwam ik in contact met verschillende mensen uit de uitvaartwereld. Allemaal mensen die vanuit hun passie doen waar ze goed in zijn; Het begeleiden van nabestaanden om op een zo persoonlijk mogelijke manier  afscheid te nemen van hun overleden dierbare.

De afgelopen tijd merkte ik dat het kriebelt om naast het grafisch ontwerpen weer te gaan schilderen. Ik ben op zoek gegaan naar een manier om mijn creativiteit breder in te zetten binnen Kunst van herinnering.
Eigenlijk lag dit al voor de hand. De uitvaartwereld inspireert mij omdat daar mensen werken met passie voor hun vak. Wanneer ik in gesprek ga, beginnen de ogen te sprankelen bij de verhalen over het uitgangspunt om dit werk te doen. Aangezien ik een beelddenker ben zie ik dat ook meteen voor me.

Passie portret
En daar zit de aansluiting;
Mijn passie is het maken van unieke schilderijen waarbij het persoonlijke verhaal van de opdrachtgever het uitgangspunt is. Ik verdiep me helemaal in het verhaal. Ik stel vragen, kijk mee naar foto’s en probeer er zo achter te komen waar precies de kern van het verhaal zit; de passie van de opdrachtgever. Daarom noem ik deze schilderijen vanaf nu passie portret.

Voor een passie portret van Kunst van herinnering hoef je niet alleen passie te hebben voor de uitvaartwereld.
Ook als fysiotherapeut, als sportinstructeur, directeur van een koeltechnisch bedrijf of welke functie dan ook heb je een passie die energie geeft en waardoor je inspiratie krijgt.

Wanneer je passie wordt gevisualiseerd dan haal je daar kracht en nieuwe energie uit. Het is een reminder aan datgene wat voor jou belangrijk is, wat jouw inspiratiebron is. Ik wil je graag die sprankeling laten herinneren. Een reminder geven waarom je doet waar je zo goed in bent.

Passie Portret:
Unieke, inspirerende schilderijen vormgegeven dmv persoonlijke, gepassioneerde verhalen.

Het passie portret van de dirigent krijgt steeds meer vorm. Na een nieuwe laag moet ik wachten tot deze droog is.
Ondertussen luister ik graag naar jouw verhaal. Wat is jouw passie?

Miranda Smit-van Keulen
www.kunstvanherinnering.nl

Wil jij ook een passie portret laten maken?
Neem contact op via info@kunstvanherinnering.nl
of 0641250938